Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Edremit'e ‘Sanat Köyü' kazandırılıyor

Edremit

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sanat merkezini ziyaret etti.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sanat merkezini ziyaret etti.
Saka, sanat merkezine yaptığı ziyarette, kültür ve sanat çalışmalarını önemsediklerini bildirdi.
Saka, ilçede faaliyet gösteren İda Bilinci Kültür ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek merkez yetkililerinin hazırladığı proje hakkında brifing aldı.
Başkan Saka burada yaptığı konuşmada Belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerine bakış açımız yasal zemine oturmak koşulu ile her zaman olumludur” dedi.
Edremit'te faaliyet gösteren İda Bilinci Kültür ve Sanat Merkezi'nin daveti üzerine Belediye Başkanı Kamil Saka, Kültür ve Sanat Merkezi'ni gezdikten sonra, kendisine sanat köyü projesi hakkında brifing verildi. Sanat merkezinin Genel Sekreteri İhsan Ardal, öncelikle Başkan Saka'ya davetlerini kırmayarak atölyelerini ziyaret ettiği için teşekkür etti.
İda'dan feyiz alarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ardal, İda Dağı'nın gölgesinde değişik dallarda ki kültür ve sanat faaliyetlerinin bir arada olacağı bir sanat köyü hayal ediyoruz. Bu hayalimizi projelendirip Başkan Saka'dan destek bekliyoruz” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da kültür ve sanat çalışmalarını çok önemsediğini belirterek, Edremit önümüzde ki 5 yılın sonunda kültür-sanat, sosyal ve sportif alanda çok daha ilerilere gitmiş olacaktır. Belediye olarak yapacaklarımızın yanı sıra sivil toplum örgütlerinin kültür ve sanat alanında ki çalışmalarına bakış açımızda yasal kurallara uygun olmak koşulu her zaman olumlu olacaktır” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false